Social Icons

1. 7. 2012

Never ending travel

Na zacatek musim podotknout, ze nebyl cas balit. Ivan dorazil do Pelhrimova vecer a ja cely den pred rannim odletem stravila na uradech. Vecer misto baleni probehl tak, ze Ivan dodelaval zakazku, ja malovala mame obraz a spali jsme tak dve hodiny.
Kvuli tomuto cerstvemu stavu jsme oba lety stravili ve stavu takrka bezvedomem se vzbuzenim pouze na prestup v Istabulu a rychlovylet na Hagiu Sofiu a na jidlo, zahrnujici posledni maso, ktere jsme na dlouhou dobu meli odvahu dat do pusy.
Nase osmicelnna vyprava zahrnuje dva pary a dvojici bratru. Nejvetsi chcipak jsem ja.
Pach Indie bych nerekla, ze je pach odpadku a vykalu, spis je to kontunualni povlak prahu a exhalaci.
V Dilli jsme si mysleli, ze se nam podari chytnout vlak. Protoze je to nejpopularnejsi zpusob dopravy, nejdrivejsi volny lupen by byl za dva dny. Klukum se podarilo vyjednat jeep, ktery byl ochoten nas vzit vsech 8, ovsem pro evropske statne telo zadny prostorovy komfort.
Preskocim podrobny popis naseho ridice, pouze si vyslouzil prezdivku "nonstop driver", 1000 km ujel s 20 minutovou prestavkou na spanek a s dvema pichnutymi gumami.
Milym prekvapenim byl plevel u silnice, zahrnujici vedle kopriv i metrovou marihuanu.
V poledne po 30 hodinach jsme se dostali do Srinagaru, kde jsme byli dohozeni za klasicky smelinarsky turisticky poplatek Indovi s housebootem. Srinagar je zajimavy kvuli velike casti sve rozlohy vystavene na vode, nechteli jsme si to nechat ujit. Po vecnem handrkovani o cene jsme se nakonec domluvili na 5000 rupii se snidani, na kterou jsme dve hodiny cekali. Ubytovani zahrnovalo dokonce zachodovou misu a vanu.
Vecer jsme si na terase housebootu uzili pivka - jedno za 80 a Ivan s Indem vypujcil za cigaro lodku a projeli jsme za vsepritomneho fandeni Indu. Ano, i bile huby umi padlovat.
Sice jsme tu za exoty, nekterym vadi odhalena ramena a kolena, ale upect se nemusime. Ja a Radka jakozto blondyny trpelive pozujeme s Indy na fotkach. Na ulicich se vali hromady odpadku, psi, zebraci a posvatne kravy na smetistich uprostred mesta.
Bez dlouheho smlouvani nema smysl nic kupovat, vetsinu veci vyrizuje Ivan, protoze ma nejvic prorizlou pusu. Jidlo je ostre a vegetarianske, vodu pijem pouze balenou, hrde odmitame nabidky vlezlych obchodniku s krabicemi sperku, satku a s ovocem. Dneska jsme se mrkli na nejaky klaster na vrsku mesta, vyrazna pevnost - dominanta - byla zavrena, ovsem to nam nas ridic tuk-tuku nerekl. Taky nam nerekl, ze po nas bude chtit 70 rupek za kazdeho, nikoli za cely vuz, jak sliboval. Predpokladam, ze ani nerozumnel.
Vecer frcime s mistim Indem do Lamayuru, kde uz nas konecne cekaji hory.
Cena na Kc se zjisti podelenim 2.62.



1 komentář:

  1. Paráda, je vidět, že se v světě neztratíte (Ivan by snadno ukecal i hluchýho, kdyby přišlo na věc, že;). Těším se na fotky z hor, mějte se krásně! K.

    OdpovědětVymazat

 

Sample text

Sample Text