Social Icons

11. 9. 2012

Indcino prokleti (aneb smula v hledani ubytovani)


Jak to vidí Ivan:
Nemyslim si, ze bychom s Katou byli az tak problemova dvojice. Nepoustine nehlas hudbu, nedelame bordel v kuchyni ani v koupelne, pri sexu respektujeme papirove steny domu, snazime se byt mili a uctivi (i na nemile lidi). Asi nas proklela Indka v hostelu ve Freemans bay, protoze od te doby nemuzeme najit dobre ubytovani. U "Chantaly" jsme stravili 15 dni, pak jsme spali v aute na vylete do Thames, 2 noci u Maoru v Manukau, v campu nedaleko od Whangarei, pak tyden v indickem hostelu v Mangere. U alkoholika Lindseyho v Botany jsme stravili 2 tydny...
Hned prvni den po nastehovani, kdyz byla Kata v praci, se Lindsay asi dve hodiny hadal s ex-manzelkou, nevim ohledne ceho, neposlouchal jsem. Obcas jsem jen zaslechl vykriky jako "fuck you" apod. Pak se mi zdalo, ze se jejich krizovy stav na par dni trochu vyresil. O par dni pozdeji jsme se vratili vecer az za tmy. V baraku hulakala muzika a potaceli se tu naliti majitel s ex-zenou. Obcas predstirali neco jako tanec, obcas na sebe laskyplne rvali "you bitch" a "fakovali se". Uf. Uvarili jsme jidlo (jako kazdy vecer), kousek dali i jim a radeji sli k nam do apartmanu. Oni jsou totiz oba furt zavreni doma, nemaji kamarady, nemaji konicka jineho nez TV, tak jsou asi sami ze sebe v pr... On prodava nejake hadry jako trhovec, ona je uklizecka (ale asi nedela). Vzhledem k tomu, ze jsme u nasich Maoru na navsteve byli uz nekolikrat, rozhodli jsme se je pozvat na patek k "nam". Koupil jsem kilo a pul veproveho a zeptal se majitele, zda muzu s par lidmi udelat na terase nejake maso a k tomu vypit par piv. Tak pry ze ne, ze nema rad party a cizi lidi v dome... Tak jsem si pomyslel, co asi tak vi krom jmena a puvodu (z CR) o nas.  Odpovedel jsem, ze on je majitel a pravidla jsou jeho, nicmene je mi to lito, protoze nasi kamaradi (Maori) jsou moc hodni lide. Dalsi den vecer, kdyz jsme vecereli (vzdy jsme delali neco super, myslim, ze Kata delala veprove steaky z nakoupeneho masa na zakazanou patecni party a nadherne to vonelo... oni mivali ryzi se zeleninou a nekdy nejake kousky masa), dobehl, jestli jsme se bavili s jeho zenou. Odvetil jsem ze ano, prvni vecer po nastehovani jsme s ni vypili lahev vina a pokecali, sdelila ze pry on mel probemy s pitim, ale uz je to lepsi... Tak zacal stekat, ze se tady v kuchyni pit nesmi vubec (po 10 dnech fakt naprosta novinka). Asi se snazil balit ex-bitch-wife, tak zacal omezovat verejne piti :D Dalsi den rano mi sdelil, ze se s nama neciti pohodlne, ze mu tu prekazime a do tydne mame odejit. Bydleni to bylo moc hezke, ale predstavovali jsme si nekoho friendly, s kym se da normalne mluvit, neco vypit a mit nejakou pohodu. Proste navazat treba nejake kamaradstvi. Kata s nim pak mluvila ...pry ho nastvalo nerespektovani restrikce piti v kuchyni (o nicem jsme nevedeli) a ze jsem si dovolil chtit do domu pozvat nejake cizi lidi (asi mu vadi i nase nedokonala anglictina). Nove bydleni jsme zacali hledat hned v patek v prubehu dne. Prvni nabidka pokoje v indicke ctvrti nic moc nebyla. Chlapik puvodem Anglican si koupil obrovsky 3 patrovy dum a udelal z toho ubytovnu. Byl dost v pohode, ale cena, komfort a vzdalenost do prace se nam nelibily. Dalsi prohlidka byla domluvena asi hodinu na to.
Dorazili jsme ke krasnemu prizemnimu RD, pouze castecne zarizenemu s nekolika pokoji, milou cerstvou korpulentni majitelkou s nejlepsimi lety za sebou (koupila to asi 2 dny pred tim), celkem roztomilym psem a nejakymi lidmi, co ji pry pomahali se stehovanim. Hned jsme se ptali na vareni a konzumaci jidla a piti v kuchyni a uzivani vybaveni. Zenska nepije, ale asi by mela... Vse vypadalo v poradku. Vybrali jsme si nejvetsi pokoj, co byl k dispozici, s malou vestavenou skrini, kde chybela tyc na poveseni raminek. Slibila nam koupit skrin a pracovni stul. Auto ze muze stat pred garazi, ze se tam nase i jeji v poho vejde. Nastehovali jsme se v nedeli po poledni, v dome stravili tak hod., pote jsme jeli na bazen, pak me Kata hodila na letiste. Rikal jsem si, Kata bude moci pokecat s lidma i s majitelkou a pohrat si se psem a nebude ji tolik smutno, kdyz budu v Chch.
Asi po 3 dnech si Kata stezovala, ze ji zenska nechce dovolit varit v kuchyni (sla varit poprve), pry je uz pozde, ze je unavena, vareni dela rachot a pes steka. Ze si preje, aby vsichni varili v kuchyni jen do 7:00 vecer. A sprchovali se do pul 10., jinak pry drnci trubky apod. Jeji vysvetlovani se pry neobeslo bez mlaceni vecmi a pestmi do stolu, prudkymi vyjevy zlosti, krikem apod. Kata ji vysvetlila, ze pracujeme a nejsme schopni si uvarit do pozadovane doby. Kdyz ji nevyhovuje, abychom tam bydleli a varili, ze se odstahujeme. Pres noc se Kati pod dverma objevila smlouva s novymi pravidly, kdy varit, kdy se sprchovat, jake jsou vypovedni lhuty z bydleni. Kata nesouhlasila a nepodepsala. V patek vecer po prijezdu (po obhlidnuti jineho bydleni) babu asi nasralo, uz jen ze nas videla (proti me zatim nic nemela, mozna to, ze jsem v jejim dome). Penize chce, ale lidi aby v dome nebydleli... Vecer jsme jeli s Katou parit do mesta, byli na koncerte - nejaky lehci metal. :D koncert byl dost privatni, obcas hrali jen pro nas a zvukare :D Pak jsme byli v nekolika barech, omylem ve 2 gayklubech, strip baru, na disce... no proste jsme si to uzili a na bydleni se vratili asi v 6 rano. Kolem 8. hodiny me probudilo zbesile buseni na dvere, pry spatne parkuju pred garazi. Opravdu rozespaly v triku a boxerkach jsem tedy sel posunout auto. Jecela, ze se na travniku stat nesmi, odvetil jsem, ze kdyz nebude tak blbe parkovat, ze se vejdou auta obe, ze to sama rikala. Jecela, ze dum je jeji, ze si muze delat, co chce. Odvetil jsem, ze je jeji, ale ze jsme ji zaplatili dost penez za to, abychom tu mohli bydlet a parkovat auto... Auto jsem odlozil na silnic pred barak a sel se zas regenerovat.
Po poledni me probudily zvuky stehovani. Baba uz asi ve stredu zjistila, ze psychicky nezvlada sdilet svoji kuchyni, protoze ji pripada zvlastni, ze by v ni snad nekdo chtel i varit (pry se ji to doposud s nikym nestalo)... a zacala z garaze delat kuchyni pro ubytovane. Nekde vybufetila starou lednicku, jakysi stul, opravdu osklive skrinky a jakysi stary plotynkovy varic. Chtel jsem jit do kuchyne udelat nejaky obed a s tim co vyvadela jsem se jeste nesetkal. Vyhazovala nam veci ze skrinky, ze uz se v kuchyni nikdy nesmime ukazat. Srat si na hlavu opravdu nenecham, opet jsem ji rekl, ze jsme zaplatili za to, abychom tu v pohode zili, ze uz druhy den netece tepla voda a to, co buduje v garazi, ze neni kuchyne - ze tam neni voda a drez a ze neumim ovladat predpotopni veci, co tam koupila. Jecela zas, ze dum je jeji a za ty drobne, co jsme ji zaplatili nam kuchyne v garazi staci... zapomnel jsem uvest, ze evidentne zavrela teplou vodu do koupelny pro hosty. Odpovedel jsem, at nam okamzite vrati zalohy a penize, ze se stehujeme, ze porusila dohodu.  Ona, to ze ne, ze tedy mame vypadnout a nic nam neda. Ale asi ji vsak potom ve straslivem afektu blesklo hlavou, ze penize chce a jen tak nas vyhodit nemuze, tak ze mame vypadnout do tydne a vrati nam 200. Jeste jsem jednou nabidl, at nam da 400 a do hodiny vypadneme, kdyz ji tu tak vadime. Nechtela. Vazne se ji nelibi, kdyz jsem rikal "will", parkrat to zopakovala, vazne je lakoma. Jeste nema rada "we paid you". Ti lide pred nami se uz davno odstehovali. Take se carodejnici nelibili a pohadali se s ni. Myslel jsem, ze po me zacne snad hazet nadobi. Hodil jsem na ni zly pohled, ze to uz prehani a sel zas relaxovat.
Pres noc se baba rozmyslela a Kati sdelila, ze me uz na ubytovani nikdy nechce videt a ze se musime vystehovat do patku do vecera. Baba sice neni zadne orezavatko, ale ze me ma nejaky respekt, na drobnou Katu si dovoluje, svine... V nedeli behem vyletu na z. pobrezi jsme premysleli co delat. Kamarad Panapa zavolal na policii, ale pry se s tim neda nic delat. Jen pry kdyby nas napadla. Jo, to uz vidim, baba bude jecet, ze ji chceme zabit a ohrozujeme ji v jejim dome a kdo bude verit dvema cizincum. Heh?
Se znepokojenim jsem odletel do Christchurch. Hlavne at Kati neco neudela. Poradil jsem ji, at vsechny diskuse s babou nahrava na mobil... Bude to jiste velmi zajimave a v pripade pochybnosti se to da poldum pustit. Su zvedav jak to dopadne, at baba zapomene na to, ze nam nevrati kauci. Klidne tam dotahnu policejni hlidku. To jsem vazne nezazil, kdyz psychicky narusena zenska nezvlada nikoho jineho v dome, proc pronajima pokoje?
Tak to ted vypada, ze na Zelandu jsou jsen sami zli spolubydlici. Neni to vubec pravda. V ramci meho pracovniho vyhnanstvi v Christchurch bydlim ve firemnim dome (castecne je to i jako kancelar) jeste s jednim starym a moc hodnym kolegou (Murray), pak tu jeste prebyva Mike - statik (ten je asi jeste hodne starsi, tak 60 r.). Murray mi hodne pomaha s ruznymi vecmi do prace a rad s nim pokecam. Dum ma 2 koupelny, nekolik loznic, vybavenou kuchni, ve ktere se predhanime, kdo uvari lepsi veceri. Hrde se domnivam, ze vcera vysoce zabodovaly veprove vypecky (s bramborama a bez zeli). Murray ma zenu a 4 dcery. Je videt, ze se o ne vzdy s laskou staral. Umi vyborne varit (coz je tu dost nezvykle i mezi zenami), pect cukrovi a starat se o domacnost. Kdyz jsem na vikend jel za Katou do Aucklandu, nechal mi umyt auto a prevlikl mi postel...  On a Mike jsou tady jako moji zelandstvi otcove.

6 komentářů:

  1. Týjo, těžkej masakr.Nevěřil bych že se v čr může stát něco podobného.
    Držte se.
    Anglicky Hold on? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda broučkové, je mi vás líto... mám úplně stejnou zkušenost s bydlením u někoho, kdo chce peníze, ale nechce, aby někdo jen přespal v jeho bytě (ani závěs ve svém pokoji jsem nesměla roztahovat)... celkem přesně ten popis sedí... tak vám přeju, abyste z tý zálohy viděli víc než já (aspoň půlku).. bohužel tohle se děje asi všude já to zažila v Amsterdamu... ale aspoň vás teď už hned tak něco nerozhodí :)Když je někdo kokot, kokotem zůstane a je jedno jesi je ze Zélandu nebo z Maroka a až někoho nasere nad přípustnou míru, bude mu ukázána cesta do kokotího pekla a tam bude spolubydlet se samými podobnými kokoty. Forever. Tak.
    Držte se a kokotů nedbejte!
    Vaše Katka (Ing.arch. :D)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojte, držím vám oběma palce ať brzo najdete pohodový spolubydlící!Existujou ;-)
    To co popisujete je jak ze špatnýho filmu!! Tak se držte a pište!

    OdpovědětVymazat
  4. díky moc za podporu, budem ji ještě potřebovat :))

    OdpovědětVymazat
  5. tyjo, koukam ze sem v Aucklandu mel ohromne stesti na spolubydlici - taky sem tu zacinal nedavno (cervenci 2012) bydlet a nastesti sem narazil na lepsi lidi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to buď rád. :) My už naštěstí taky bydlíme lépe a krom podělaného záchodu od spolubydly větší problém neni. :)

      Vymazat

 

Sample text

Sample Text